Cuba raih populariti

 

Cuba raih populariti

MELAKA 12 Sept. – Langkah Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi supaya memikirkan semula tarikh peralihan kuasa kepada timbalannya dianggap sebagai tindakan untuk meraih populariti.

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Idris Haron berkata, Naib Presiden UMNO itu cuba menunjukkan beliau tidak mahu dikaitkan dengan pucuk kepimpinan tertinggi dengan mengharapkan dapat meraih sokongan daripada peringkat bawahan.

”Mereka mahu menunjukkan konon sesiapa yang dikaitkan dengan pucuk pimpinan hari ini, mereka akan kurang mendapat undi (perwakilan pada Pemilihan Agung UMNO).

”Oleh sebab itulah ada antara mereka cuba mengambil kesempatan untuk meraih sokongan dengan menunjukkan mereka tidak dikaitkan dengan kepimpinan hari ini,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyaksikan majlis menandatangani perjanjian antara Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dengan tiga syarikat di kampus industri UTeM di sini hari ini.

Idris yang juga Timbalan Menteri Pengajian Tinggi berkata, soal tarikh peralihan kuasa tidak sepatutnya dipersoalkan lagi memandangkan keputusan mengenainya dibuat antara Abdullah dan timbalannya, Datuk Seri Mohd. Najib Razak selepas mengambil kira semua aspek termasuk persetujuan MT.

”Seharusnya keputusan yang dibuat itu diterima oleh semua pihak termasuk ahli MT dengan lapang dada dan bukan mempersoalkannya selepas memberi persetujuan sebelum ini,” katanya.

Sementara itu, beliau juga berharap UMNO tidak mengikut rentak tarian yang dimainkan oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana ia bukan sahaja membuang masa, tetapi juga menjejaskan tugas-tugas mentadbir negara.

”Kita duduk jaga pembangkang, takut Ahli Parlimen lompat parti, tetapi kementerian bertaburan, tugas untuk rakyat terjejas. Inilah yang diinginkan oleh Anwar supaya negara jadi huru-hara,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: