Pemuda UMNO Pagoh bidas Idris

Pemuda UMNO Pagoh bidas Idris

MUAR 17 Sept. – Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pagoh kesal dengan kenyataan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Idris Haron yang menuduh Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin cuba meraih populariti apabila meminta peralihan kuasa pucuk pimpinan negara dipercepatkan.

Ketuanya, Hatta Mohd. berkata, kenyataan Idris itu itu dianggap sebagai tidak matang kerana beliau baru setahun jagung dalam politik tetapi bertindak seolah-olah menjadi jaguh dalam mempertahankan isu peralihan kuasa itu.

Menurutnya, Idris sepatutnya memahami kehendak akar umbi dan perlu sedar bahawa ahli Pergerakan Pemuda termasuk Pagoh yang memastikan beliau mendapat tempat sebagai Exco Pergerakan Pemuda UMNO.

“Kami kesal dengan kenyataan Idris itu dan dia seharusnya memahami kenyataan Muhyiddin yang juga Ketua UMNO Bahagian Pagoh amat jelas dan mahukan parti terus kuat serta ikhlas dalam perjuangan memartabatkan bangsa,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Beliau yang juga Bendahari Pergerakan Pemuda UMNO Johor mengulas kenyataan Idris yang disiarkan dalam Utusan Malaysia pada Sabtu lalu bahawa langkah Muhyiddin menggesa Perdana Menteri supaya memikirkan semula tarikh peralihan kuasa kepada timbalannya sebagai tindakan untuk meraih populariti.

Idris berkata, Muhyiddin cuba menunjukkan beliau tidak mahu dikaitkan dengan pucuk kepimpinan tertinggi dengan mengharapkan dapat meraih sokongan daripada peringkat bawahan.

Muhyiddin sebelum ini dilaporkan menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi memikirkan semula tarikh peralihan kuasa kepada timbalannya, Datuk Seri Najib Tun Razak yang dijadualkan pada 2010 kerana tempoh tersebut dianggap terlalu lama.

Advertisements

One Response

  1. askm. Saya berpendapat dato’ tidak harus mengeluarkan kenyataan tersebut ia boleh menjejaskan kredibiliti dato’ – dzul nkp paya rumput melaka di http://www.bronaga.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: